Schade aan je smartphone
Nagenoeg iedere Nederlander is wel in het bezit van een smartphone. De smartphone is vooral populair omdat het meer kan dan alleen bellen. Je kan met je smartphone ook gebruik maken van WhatsApp, Facebook, Instagram en je kan hem als camera gebruiken. Dit is dan ook de reden dat zoveel mensen er gebruik van maken en niet meer zonder kunnen. Dit betekent dat de smartphone ook overal gebruikt wordt. Zelfs op de meest vreemde plekken, zoals op het toilet en onder de douche. Doordat de smartphone zoveel op elk mogelijke plek wordt gebruikt, is het risico op schade aan de smartphone ook groot. De smartphone kan vallen of in contact komen met water en daardoor beschadigd raken, wat de gebruiker veel geld kan kosten. De drie meest voorkomende gevallen van telefoonschade wordt hier daarom behandeld, waarbij afgevraagd wordt hoe je deze schade kan voorkomen en wat je kan doen bij eventuele schade.
Waterschade
Waterschade aan de smartphone, komt het meest voor wanneer mensen de smartphone gebruiken tijdens een toiletbezoek of tijdens het douchen. Zeer regelmatig komt het voor dat een smartphone per ongeluk in het toilet valt. Een telefoon met waterschade is onbruikbaar. De gebruiker dient dan bijna altijd een nieuwe telefoon aan te schaffen.
Valschade
De meeste schade aan een smartphone komt doordat mensen deze op de grond laten vallen. Vooral wanneer de smartphone niet is voorzien van een beschermhoes, is de kans op schade enorm groot. Vaak betreft het schade aan het scherm. Wanneer je ernstige schade hebt aan je smartphone en hij is niet verzekerd, dan kan je hem nagenoeg altijd weggooien. Heb je alleen schade aan je scherm, dan is hij nog te redden. Je kan hem dan laten repareren. Bij Smart Repair bijvoorbeeld, kan je voordelig het scherm van je smartphone laten repareren.
Diefstal
Een smartphone is enorm populair onder dieven en inbrekers. Wanneer er bij je ingebroken wordt, dan is de kans groot dan men aan de haal gaat met je smartphone. In dit soort gevallen blijkt maar weer dat het verzekeren van je smartphone altijd verstandig is. Veel mensen zien daar vaak het nut niet van in en kijken alleen maar naar wat een telefoonverzekering kost. Bij diefstal kan het hebben van een telefoonverzekering je veel geld besparen.
Wat te doen om schade te voorkomen?
Het klinkt simpel, maar de beste manier om schade aan je smartphone te voorkomen, is om er voorzichtig mee om te gaan. Gebruik hem bijvoorbeeld niet op vreemde plekken waar het risico op schade groot is, zoals tijdens het douchen en op het toilet. Ga dus verantwoordelijk met je smartphone om. Een smartphone is een gevoelig gebruiksvoorwerp en geen speelgoed.
Bron: Foonz.nl